V Prešovskom kraji nie sú spokojní s novým grafikonom

05.12.2012 Poprad

Poprad 5. decembra (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) nepovažuje za šťastný vo vzťahu k obyvateľom dotknutých regiónov nový grafikon, ktorý by mal platiť od nedele 9. decembra. "K novému grafikonu vlakovej dopravy sme sa už vyjadrovali. Nepovažujeme ho za šťastný, avšak očakávame isté pozitívne zmeny od marca 2013, ako nám bolo sľúbené na poslednom rokovaní,“ informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Od 9. decembra platí tiež nový cestovný poriadok prímestskej autobusovej dopravy. Pri jeho príprave už vedenie Vyššieho územného celku Prešov reagovalo na zmenený grafikon vlakovej dopravy. "Cestovný poriadok sme prerokovali so starostami a doteraz nebola požiadavka na zabezpečenie náhradnej autobusovej dopravy. Preto sme náhradné spoje zatiaľ neobjednávali,“ dodala Fitzeková.

PSK momentálne čaká, ako sa vyvinie situácia po nedeli, december a január postupne ukážu, kde vzniknú kolízne body. "Máme predbežnú dohodu s verejnými dopravcami a na základe požiadaviek budeme problémy s dopravou promptne riešiť,“ uzavrela hovorkyňa.

V Prešovskom kraji sa po úprave grafikonu celkom rušia spoje medzi Spišským Podhradím a Spišskými Vlachmi, ktoré sú už ale v Košickom kraji a medzi Starou Ľubovňou a Plavčom. Výrazne sa znížia počty prímestských vlakov aj medzi Kežmarkom a Starou Ľubovňou a medzi Lipanmi a Plavčom.
 

Vyberte región